Rumah > Berita > Kandungan
Bagaimanakah boleh saya memilih Penyebar minyak pati yang terbaik?
Jun 07, 2016

Bau menyenangkan menenangkan minyak pati adalah mudah disediakan untuk sesiapa sahaja. Minyak wangi dan kadang-kadang terapeutik ini kebiasaannya akan tersebar ke dalam bilik dengan menggunakan satuminyak patiPenyebar. Peresap terdiri daripada jenis-jenis murah yang bertujuan untuk menyuraikan wangian untuk lebih mahalaromaterapimodel. Memilih Penyebar terbaik bergantung pada sama ada penggunaan dirancang adalah estetik atau terapi.

Penyebaran minyak ke udara adalah satu cara yang popular untuk segarkan semula Bilik, set mood dan menyembunyikan bau yang tidak menyenangkan. Terdapat beberapa jenis peresap untuk tujuan ini. Kebanyakan adalah murah cukup untuk anda ke tempat salah satu televisyen rumah anda. Ramai di antara mereka menggunakan haba untuk memanaskan minyak dan mengeluarkan aroma. Teh cahaya, bau bola dan warmers elektrik adalah pilihan yang baik jika anda mahu untuk Penyebar minyak pati untuk tujuan tersebut.


Penyebar ringan teh menggunakan lilin kecil di dalam mangkuk yang mengandungi air dan campuran minyak penting kegemaran anda. Kerana cecair bertukar menjadi Panas, wangian yang dilepaskan ke udara. Penyebar minyak pati ini adalah murah, tetapi api terbuka had penggunaannya yang praktikal. Berhati-hati mesti boleh dilaksanakan jika anda mempunyai rumah dengan haiwan peliharaan, kanak-kanak kecil atau seseorang menggunakan oksigen.

Warmers minyak elektrik adalah mudah untuk menggunakan peresap. Ia boleh digunakan dengan atau tanpa air, bergantung kepada berapa kuat anda mahu aroma. Unit-unit ini riang adalah tidak rumit dan mudah dibersihkan. Mereka adalah pilihan yang baik jika nyalaan terbuka akan menimbulkan masalah dalam rumah anda.


Penyebar cemerlang minyak pati untuk kegunaan di kawasan kecil adalah bola bau. Ianya mudah alih plug-in, supaya ia boleh digunakan untuk mengatasi bau kuat di mana-mana ada saluran keluar elektrik. Model kos rendah ini menggunakan pad bau itu boleh disegarkan semula apabila bau mula berkurangan. Ia adalah alternatif yang selamat jika anda mempunyai isi rumah sibuk jenis peresap yang lain di mana mungkin mengetuk lebih secara tidak sengaja.

Pati Minyak peresap kegunaan terapeutik berbeza daripada sepupu penyegar bilik mereka. Pemanas gred terapeutik-minyak berkurangan keberkesanannya, jadi peresap ini beroperasi tanpa menghasilkan haba. Kipas peresap dan ombohNebuliserPam adalah dua jenis peresap terapeutik.


Kipas peresap datang dalam pelbagai saiz yang boleh digunakan di kawasan yang besar atau kecil. Aroma yang dikeluarkan dan tersebar ke dalam Bilik bila kipas angin bertiup ke atas tuala yang direndam dalam minyak. Jika anda bercadang untuk bertukar antara jenis minyak aromaterapi, anda boleh melakukannya hanya dengan menukar tuala wanita itu. Terdapat model m'gunakan bateri dan plug-in, mengada Penyebar yang sangat baik untuk digunakan di tempat-tempat di mana ada elektrik disediakan.


Jika sasaranRawatan Aromaterapiadalah matlamat anda, Nebuliser yang merupakan pilihan terbaik. Ini adalah Penyebar kualiti tertinggi minyak pati dan paling mahal. Ianya berkemampuan untuk cepat menghasilkan pekat jumlah minyak pati terbaik ke udara. Dewan kaca yang dipenuhi dengan minyak, dan pam menukarkan cecair ke Wap. Ini bukanlah pilihan yang baik jika anda inginkan ketenangan mutlak, kerana pam boleh bising.

Sepasang: tidak

Seterusnya: Di mana untuk membeli minyak pati peresap?